Amuse paprikacrème

Anders, Hapje, 8 personen, Frans.

Laatst aangepast: 03-10-2015 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gr. paprika's rood, zonder pitjes
  • boter
  • 2,5 dl. room
  • 10 gr. verse gember
  • 2,5 dl. groentebouillon*

Bereiden

*I.p.v. groentebouillon kan men ook kippebouillon gebruiken, maar dan is het hapje natuurlijk niet meer geschikt voor vegetariërs. 1. Snij de paprika in stukken en smoor ze zachtjes in een pan met boter. 2. Snij ook de gember in stukjes. 3. Als de boter goed geel kleurt, voeg dan de room, bouillon en gember toe. Ongeveer 15 minuten zachtjes koken. 4. Dan in de keukenmachine of met de blender fijnmalen. 5. Weer 10 minuten koken om te reduceren en dan door een fijne zeef halen. Goed uitdrukken en laten staan tot gebruik. Als het te dun is, kun je het nog meer inkoken. 6. Opdienen in hele kleine (amuse)glaasjes.

Materialen

8 kleine (amuse)glaasjes en 8 kleine lepeltjes

Bronvermelding