Gevulde paprika met rijst en shoarma

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 15-03-2006 | 10 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 rode paprika's
  • 2 gele paprika's
  • 1 rode peper
  • 100 gram rijst
  • 250 gram shoarma
  • 1 gesnipperde ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 blik tom.stukjes op sap (450 gr)
  • 150 gram griekse yoghurt
  • 3 takjes fijngesneden munt
  • versgemalen peper en zout

Bereiden

Breng 1 liter water aan de kook.Halveer de paprika's door de steel, verwijder zaadlijsten en zaad. Halveer de peper, verwijder zaadlijsten en zaad en snipper het vruchtvlees. Kook de paprikahelften 3 min., neem ze met een schuimspaan uit het water en laat ze omgekeerd uitlekken.Voeg de rijst toe aan het kookwater van de paprika's, roer om en kook de rijst gaar. Verhit een kleine wokdroog voor en roerbak op hoog vuur, zonder extra vet, de shoarma in ca. 5 min. bruin. Voeg de ui, knoflook, peper en oregano toe en roerbak dit nog 3 min. Laat de rijs in een zeef uitlekken. Zeef de tomatenstukjes en vang het vocht op.Schep de tomatenstukjes en rijst bij het vlees. Breng op smaak met zout en peper.Leg de halve paprika's in een ovenschaal en vul ze met het vleesmengsel. Verwarm de oven voor op 200 graden. Roer de yoghurt los met 4 el. tomatenvocht en de munt en breng op smaak met zout en peper.Verdeel de saus over de gevulde paprika's. Zet ze in de hete oven en bak ze in 15-20 min. warm.Leg op elk bord een rode en een gele paprika. Lekker met komkommersalade. (ca. 290 kcal. p.p. )

Bronvermelding