Appelpannekoek uit de oven

Anders, Ontbijt, 4 personen, Anders.

Laatst aangepast: 02-02-2010 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 eetl ongezouten roomboter,gesmolten
  • 3 appels[Golden Delicious],geschild,stukjes van 2
  • 1 eetl gele of donkere basterdsuiker
  • 1 theel kaneel
  • 4 grote eieren
  • 1,25 dl melk
  • 1 theel vanille-essence
  • 1 snufje zout
  • 60 gr bloem
  • 1 eetl poedersuiker

Bereiden

Oven voorverwarmen op 230 graden. vet de aardenwerken vorm in met olie of boter. doe 2 eetl boter in een koekenpan en op matig vuur verwarmen,voeg de appel erbij,bestrooi ze met de basterdsuiker en kaneel,en bak ze al roerend 10 min.tot ze zacht zijn. Klop de eieren los met melk,2 eetl. boter,essence en zout.Voeg de bloem toe en roer alles goed door elkaar. Doe het appelmengsel in de vorm en giet het andere mengsel erop Zet de vorm in de oven en bak de pannekoek in 20 min.goudbruin.Met poedersuiker bestrooien en in stukken snijden

Materialen

maatl.kom van 30 cm doorsnee ,oven

Bronvermelding