Aspic met aardbeien en frambozen

Anders, Nagerecht, 6 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 14-08-2010 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr aardbeien
  • 250 gr frambozen
  • 4 el suiker
  • 1 borrelglas Grand Marnier
  • 1/4 l vers sinaasappelsap
  • 6 blaadjes gelatine
  • geklopte slagroom om te garneren
  • munt of citroenmelisse om te garneren

Bereiden

Bekleed de vorm langs de lange kant met een velletje huishoudfolie dat aan beide kanten overhangt, zodat de aspic makkelijk kan worden gestort. Maak de aardbeien en de frambozen schoon. Snijd de aardbeien in tweeen of in vieren. Doe de aardbeien en de frambozen in een kom, bestrooi ze met suiker en giet er de likeur en 1 dl van het sinaasappelsap over. Laat ca. 1 uur intrekken. Week de gelatine een paar minuten in ruim koud water. Verhit de rest van het sinaasappelsap in een pannetje en los er van het vuur af de uitgeknepen gelatine in op. Schep het sinaasappelsap door de kom met aardbeien en de frambozen. Schenk het mengsel in de voorbereide vorm. Dek af met overhangend huishoudfolie en laat in de koelkast een nacht opstijven. Stort de aspic op een platte schaal. Garneer met toeven slagroom en munt of citroenmelisse.

Materialen

vorm met een inhoud van 1 liter, bv een lege ijsdoos

Bronvermelding