7 Lagen Salade

Salades, Bijgerecht, 6 personen, Hollands.
Voorbereiding: 30 minuten, Bereiding: 5 minuten,

Laatst aangepast: 23-10-2006 | 9 keer bewaard

Ingrediënten

  • 125 gram reepjes zuurkoolspek
  • 1 bosje bosuitjes
  • 1/2 krop ijsbergsla
  • 1 bakje sellerie- of farmersalade
  • 150 gram diepvriesdoperwten
  • 100 gram geraspte kaas
  • 4 el mayonaise (of fritessaus)
  • 4 el (magere) yoghurt
  • 2 el melk
  • 1 el dille (diepvries)
  • 2 el suiker
  • zout, peper

Bereiden

Zuurkoolspek knapperig bakken en laten afkoelen op een bord met keukenpapier. Bosuitjes in ringetjes snijden. Sla in smalle reepjes snijden en wassen. Sausje maken van: mayonaise, yoghurt, melk, suiker en dille. Op smaak brengen met peper en zout. In grote schaal lagen maken van achtereenvolgend: Sla - selleriesalade - bosui - doperwten - sausje - kaas - spek. Salade afgedekt ca. 4 uur in de koelkast door en door koud laten worden.

Materialen

schaaltje, lepel, grote schaal

Bronvermelding