Kalkoenfilet met tomaten-sinaasappelcrème

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 13-02-2006 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 kalkoenfilets
  • versgemalen peper
  • 1 tl paprikapoeder
  • zout
  • 2 el olijfolie
  • 1 sinaasappel
  • 1 teentje knoflook
  • 2 gedroogde tomaten op olie
  • 2 el gehakte peterselie
  • 100 gr magere roomkaas naturel

Bereiden

Meng peper, paprikapoeder en zout door de olijfolie en bestrijk de kalkoen met dit mengsel. Laat dit even intrekken. Boen de sinaasappel schoon onder heet water, rasp 1 theelepel van de schil en pers de vrucht. Roer de rasp, de helft van het sap, het gepelde gehakte teentje knoflook, de in stukjes gesneden gedroogde tomaten en de peterselie door de roomkaas. Bak de kalkoenfilets 4-5 min. per kant, afhankelijk van de dikte. Zorg ervoor dat ze goudbruin en gaar zijn. Verdeel de tomaten-sinaasappelcrème over de kalkoenfilets. Serveer de kalkoenfilets met peultjes en pasta.

Bronvermelding