Mexicaanse nacho's (tortillachips) met kaas, pittige tomatensaus en gehakt uit de oven

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Mexicaans.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 02-02-2011 | 33 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 rode peper
  • 2 rode uien
  • 1 pak gezeefde tomaten à 500 gram
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • 1 eetlepel Italiaanse keukenkruiden (gedroogd)
  • 600 gram mager rundergehakt
  • 100 gram geraspte kaas
  • 300 gram nacho chips naturel
  • 125 ml creme fraiche
  • tacokruiden naar smaak
  • zout en peper naar smaak

Bereiden

Peper in droge koekenpan roosteren. Zaadjes verwijderen en peper in reepjes snijden. Oven voorverwarmen op 200 °C. Eén ui pellen en in plakken snijden, andere ui snipperen. In keukenmachine gezeefde tomaat met rode peper, knoflook en gesnipperde ui tot saus pureren. In koekenpan gehakt rul bakken (zonder olie), pittig op smaak maken met tacokruiden, peper en eventueel een beetje zout. Gehakt even laten uitlekken in een zeef. In koekenpan tomatensaus verhitten en Italiaanse keukenkruiden toevoegen. Nacho's over bodem van ovenschaal verdelen. Gehakt erop scheppen en tomatensaus erover schenken. Creme fraiche erop scheppen en bestrooien met geraspte kaas. Schaal in oven zetten en in ca. 6 minuten door en door warm laten worden en kaas laten smelten. Schaal uit oven nemen en garneren met uiringen. Serveren met een frisse salade.

Materialen

Grote, platte ovenschaal Keukenmachine (of staafmixer)

Bronvermelding