Pompoensoep

Soepen, Bijgerecht, 4 personen, Anders.

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kilo pompoen
  • 1 klontje boter
  • 1 theelepel kerrie
  • 3 dl water
  • 1 scheut witte port
  • 0.5 liter groenteboullion
  • 1 flinke scheut kookroom

Bereiden

Pompoen in stukken snijden, schillen en pitten en draden verwijderen. In een (soep)pan de boter verhitten. De kerrie heel kort fruiten. Pompoen toevoegen en al omscheppend even meebakken. De witte port en ca. 3 dl water toevoegen. Pompoen in ca. 15 minuten zachtjes gaar koken. Dan met staafmixer of in keukenmachine pureren tot gladde puree. Halve liter bouillon (of minder als je het wat dikker wilt) toevoegen en soep zachtjes verwarmen. De room door de soep roeren en op smaak brengen met zout en peper.

Bronvermelding