Menu
Wraps met omelet en uienmarmelade
Ingrediënten
- uien
Bereiden
1 pak Honig Wraps
6 eieren
6 eetlepels uienmarmelade
6 plakjes kruidnagelkaas
Voor de uienmarmelade:
500 g rode uien (geschild en in de lengte in reepjes gesneden)
2 eetlepels zonnebloemolie
50 gram bruine basterdsuiker
2.5 dl aceto balsamico
zout
Bereiding
Klop een ei los, giet het in een kleine koekenpan met anti-aanbaklaag en bak er op een zacht vuur een omelet van.
Leg de omelet op een wrap.
Verdeel een flinke eetlepel uienmarmelade over de omelet.
Leg daarop een plakje kruidnagelkaas en rol de wrap op.
Herhaal dit voor de andere wraps.
Leg de wraps op een ingevette bakplaat en bak ze circa 12 minuten in een voorverwarmde oven (200°C).
Bereiding Uienmarmelade:
Verhit de zonnebloemolie in een pan en voeg de uien toe.
Schep om en om tot de uien glazig zijn. Zet het vuur laag en laat de uien 20 minuten zachtjes smoren.
Voeg de bruine basterdsuiker en de aceto balsamico toe en laat verder smoren tot een smeuïge marmelade ontstaat.
Breng op smaak met een snufje zout.
Kooktip
Snijd de wraps schuin in rolletjes en serveer ze als borrelhapje.
Kooktip
Vervang de uienmarmelade door sinaasappelmarmelade en schep daar ringetjes bosui en fijngehakte basilicum door.