Vis in gele curry (Kaeng leung)

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Thais.

Laatst aangepast: 01-12-2010 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • Kg vis, bijv. makreel of bonito
  • 1 Ananas
  • 150 gram Palmhartjes
  • 150 gram Tamarindepulp, má-khãam
  • 500 gram Kleine witte aubergines, mákh-eua phráo
  • 1 1/2 liter Water
  • 75-100 gram Phrík kaeng leu
  • 2 tel Palmsuiker, náamtaan pìep
  • 2 tel Zout, kleua
  • 3 el Vissaus, náam plaa

Bereiden

Snijd de vis in stukjes. Schil de ananas, snijd hem in plakken en daarna in stukjes. Snijd de palmhartjes in plakjes. Week de tamarinde in een beetje water. Wrijf het vruchtvlees van de pitten en zeef het vocht. Snijd de aubergines in partjes. Breng het water aan de kook, voeg de currypasta en het zout toe en laat dit 10 minuten zachtjes koken. Laat de ananas en de auberginepartjes 10 minuten meesudderen. Doe er de palmhartjes, tamarindewater en palmsuiker bij en laat 5 minuten sudderen. Voeg de vis en de vissaus toe en laat de curry op laag vuur circa 10 minuten sudderen. Deze curry moet geel van kleur zijn en de currypasta donkergeel. De curry smaakt zuur door het tamarindevocht.

Bronvermelding