Menu
Chu chee plaa (Viscurry)
Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Laatst aangepast: 09-05-2006 | 5 keer bewaard
Ingrediënten
- 500 gram Vis, grouper (plaa kão), zeeduivel of zeepaling
- 4 dl Dikke kokosmelk, hua kà-thi
- 2 el Vissaus, náam plaa
- 1 tel Witte palmsuiker, náamtaan pìep
- 7 Citroenblaadjes, bai ma-krùt
- 5 Kleine chilipepers, phrík khíe nõe
- VOOR DE CURRYPASTA
- 3 Gedroogde grote chilipepers, phrík khíe fáa hâeng
- 7 Kleine gedroogde chilipepers, phrík khíe nõe hâeng
- 3 Rode sjalotjes, hõm daeng
- 5 Teentjes knoflook, krà-tiem
- 3 cm Galangal, khàa
- 1 Stengel citroengras, tà-khrái
- 7 Citroenblaadjes, bai ma-krùt
- 1 tel Zwarte peperkorrels, phrík thai
- 11 Korianderworteltjes, phàk chie râak
- 1/2 el Verse limoenschil, má nao
- 1 el Garnalenpasta, kà-pì
Bereiden
Week voor de currypasta de chilipepers 20 minuten in warm water; laat ze uitlekken. Snijd de sjalotjes en de knoflookteentjes doormidden. Schil de galangal en snijd hem in schijfjes. Knip het bovenste deel van het citroengras en verwijder zo nodig het harde buitenste blad; snijd de stengel in smalle ringetjes. Rooster dit alles in een droge koekenpan op halfhoog vuur tot het flink geurt. Snijd de citroenblaadjes in smalle reepjes.
Stamp de peperkorrels in een vijzel fijn. Voeg steeds al stampend achtereenvolgens sjalot, knoflook, chilipepers, koriander, limoenschil, galangal, citroengras, citroenschil en garnalenpasta toe tot het een fijne pasta is.
Snijd de vis in stukken. Schep de kokosroom van de kokosmelk af en zet opzij. Breng de kokosmelk aan de kook, roer er 100 gram van de currypasta door en laat dit 2 minuten al roerend sudderen. Voeg de achtergehouden kokosroom en de vis toe, breng aan de kook en laat 5 minuten sudderen. Roer de vissaus en de palmsuiker erdoor en laat 2 minuten sudderen.
Snijd de citroenblaadjes in ragfijne reepjes, snijd de van de steeltjes ontdane pepers in de lengte in smalle snippers. Roer beide door de curry.
Bronvermelding
Bron onbekend