Petit fours

Brood/sandwiches, Hapje, 6 personen, Hollands.
Bereiding: 75 minuten,

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • ricotta

Bereiden

6 sneetjes briochebrood of maïsbrood abrikozen- of bosvruchtenjam ½ bakje ricotta 1 limoen 100 g pure chocolade 100 g poedersuiker zilverpilletjes Bereiding Deze kleine taartjes doen het ook goed bij een feestelijke afternoon tea of een verjaarspartijtje. Snijd voor 8 petit fours van 6 sneetjes briochebrood of maïsbrood de korstjes af, bestrijk de sneetjes dun met abrikozen- of bosvruchtenjam en laat dit even intrekken. Meng ½ bakje ricotta met de geraspte schil van 1 limoen en 1 eetlepel limoensap. Strijk dit over 2 sneetjes met jam uit en leg twee van deze sneetjes op elkaar. Dek af met de laatste sneetjes met de jamkant naar beneden. Snijd de stapeltjes met een glad mes voorzichtig zonder te duwen in vier stukjes. Smelt in een pan met een dikke bodem 100 g pure chocolade in stukjes al roerende op heel zacht vuur. Bestrijk de petit fours bovenop en rondom met de chocolade. Roer in een kommetje 100 g poedersuiker los met 1 eetlepel limoensap tot een glanzend glazuur. Bestrijk de petit fours bovenop met het glazuur. Garneer met zilverpilletjes. Zet de petit fours op een schaal en laat ze in de koelkast in 1 uur stevig worden.

Bronvermelding