Romige mosselsoep met prei en mosterd

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gr gekookte mosselen
  • 1 l visbouillon
  • 1 dunne prei
  • 30 gr boter
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1/8 l slagroom
  • 2 eidooiers
  • 1 el grove mosterd
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • scheutje Pernod

Bereiden

Kook de mosselen op de gebruikelijke manier en neem ze uit de schelpen of neem gekookte mosselen zonder schelp. Maak de bouillon desgewenst van een tablet of vul het kookvocht van de mosselen met visbouillon aan tot 1 liter. Snijd het witte deel van de prei in dunne ringetjes. Verhit de boter in een soeppan en laat de preiringetjes kort stoven. Blus af met witte wijn en laat 2 minuten koken. Roer er de kokende bouillon door. Roer de slagroom, de eidooiers en de mosterd in een kom door elkaar. Roer er een soeplepel van de kokende bouillon door. Neem de soeppan van het vuur en roer het eier-roommengsel in een dun straaltje door de soep. Breng de soep verder op smaak met zout en peper en een klein scheutje Pernod (niet te veel, de anijssmaak mag niet overheersen).Verdeel de mosselen over de soepborden en schep er de hete soep op. Bestrooi met peterselie en serveer meteen.

Bronvermelding