Zuurkool gestoofd in bier

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 08-02-2006 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 50 g boter
  • 1 1/2 dl bier
  • 500 g zuurkool
  • 1 stukje zuurkoolspek
  • 2 kruidnagelen
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 takje rozemarijn

Bereiden

Maak de paprika schoon en snijd hem in reepjes. Pel de ui en snijd hem in ringen. Smelt de boter en fruit de met de paprika op laag vuur. Schenk er het bier bij en laat onafgedekt even aan de kook komen. Voef de zuurkool toe met laurier, kruidnagel en rozemarijn. Schep alles door elkaar. Leg het spek en de worst erop en stoof de zuurkool ca, 30 min. Snijd de worst in stukken en het spek in blokjes. Serveren met gekookte aardappelen of aardappelpuree.

Bronvermelding