Aardappelpuree met tomaat en knoflook

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 22-12-2009 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • 2 gepelde tomaten (blik)
  • 1 tl komijnpoeder
  • 6 knoflooktenen, in plakjes
  • 1 teentje knoflook uit de knijper
  • 1 el olijfolie

Bereiden

Kook de aardappels gaat in water met zout. Bak apart de gesneden knoflook goudbruin - niet donkerbruin - in een scheut olie en haal de knoflook uit de pan. Laat uitlekken op keukenpapier. Doe de tomaten bij de olie, druk ze stuk en bak ze rustig een paar minuten. Giet de aardappels af en stamp ze. Voeg ze bij de tomaat en meng. Roer er zout en de komijn door, plus geperste knoflook naar smaak (een halve teen is al heel wat) en genoeg olijfolie om het smeuïig te maken. Bekroon met de gebakken knoflook.

Materialen

Keukenpapier, aardappelstamper.

Bronvermelding