Biefstuk met pruimensaus

Roerbakken, Bijgerecht, 2 personen, Oosters.
Voorbereiding: 60 minuten, Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 07-02-2006 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 225 gr biefstuk
  • 0,5 teentje knoflook
  • 1 plakje verse gember
  • 2 theel pale medium dry sherry
  • 2 eetl olie
  • 1,5 dl kippenbouillon
  • 1,2 dl pruimensaus
  • 1 eetl sojasaus
  • 0,5 theel sambal oelek
  • 2 theel maizena
  • 2 theel suiker
  • 1 eetl maizena + 2 eetl water

Bereiden

Snij de knoflook en gember in kleine stukjes. Maak een marinade van 2 teel maizena, 1 dl pruimensaus, 1 eetl sojasaus,knoflook, gember, 0,5 theel sambal, 2 theel suiker en 2 theel sherry. Snijd het vlees in dunne plakjes en laat het vles 30 minuten marineren. Haal het vlees uit de marinade en laat uitlekken. Verhit op een hoog vuur de wok, verhit vervolgens 1 eetl olie, roerbak de helft van het vlees tot het verkleurt. haal uit de wok en zet apart. Verhit op hoog vuur opnieuw 1 eetlepel olie en roerbak ook de andere helft. Giet de bouillon en 2 eetl pruimensaus in de wok, breng aan de kook. Roer er zoveel van het bindpapje door tot de saus licht bind. Voeg vlees reepjes toe en laat op een hoog vuur al roerend heet worden.

Materialen

Wok, snijplank en een mes.

Bronvermelding