Verse zalmblokjes met Kreeftensaus (microgolf)

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.

Laatst aangepast: 07-02-2006 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 800 gram verse zalm (filets)
  • 250 ml witte wijn
  • 1 blik kreeftensoep
  • 1 doosje tomatenpuree (70 g)
  • 1 mespunt harissa
  • verse peterselie
  • 100 gram gepelde grijze garnalen
  • peper
  • 100 ml room

Bereiden

Snij de zalm in grote blokjes en schik deze in een microgolfkom (Tupperware) en kruid met wat peper. Overgiet met de helft van de witte wijn en plaats gedurende 5 minuten in de microgolf op 750 watt. Mix ondertussen in een keukenrobot of in een kom met een handmixer het blik soep met de resterende witte wijn, de tomatenpuree, de harissa en de room en overgiet hiermee de zalm. Plaats de microgolfkom terug in de microgolf gedurende 10 minuten op 750 watt zonder deksel. Was en hak intussen de verse peterselie. Werk de schotel af met de grijze garnalen en de peperselie. Lekker met zelfbereide puree of met basmatirijst.

Bronvermelding