Bouillon met vlees en ei

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Oosters.
Voorbereiding: 30 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 06-02-2006 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 150 gr biefstuk of rosbief
  • 1 st lente-ui of een stukje prei
  • 1 eetl peterselie
  • 1 liter kippebouillon
  • 0,5 eetl aardappelmeel
  • 3 st eieren
  • 0,5 eetl sojasaus
  • 0,5 theel sesamolie
  • 0,5 theel zout
  • 1 snufje peper
  • 1 eetl maizena +2 eetl water

Bereiden

Snij het vlees in plkjes. Meng in een kom 0,5 eetl aardappelmeel, 0,5 eetl sojasaus en 1 eetl water en laat het vlees hier 10 minuten in staan. Klop de eieren met 3 eetl water los. Hak de lente-uien en peterselie fijn. Meng er een snufje peper door. Breng in een ruime pan 1 liter kippebouillon aan de kook. Leg een par plakjes vlees op een schuimspaan en houd deze met de onderkant in de pan. Haal de stukjes vlees met en vork van elkaar zodat ze rondom kleuren en laat ze in de bouillon glijden. Herhaal dit met de rest. Breng de bouillon met een 0,5 theel zout aan de kook en voeg op een hoog vuur al roerend zoveel van het bindpapje toe tot de bouillon licht bindt. Giet er met een dunne straaltje de eieren in, wacht 3 tellen en roer langzaam tot het ei gestold is. Roer er een 0,5 theel sesamolie door en verdeel over de kommen. Ganeer met het groen.

Bronvermelding