Geroosterde Pompoensoep

Soepen, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 25 minuten, Wachten: 60 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 16-12-2009 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 pompoen
  • 2 grote ui
  • 1 rode paprika
  • 1 prei
  • 10 teentjes knoflook
  • 300 g rundergehakt
  • paneermeel
  • 1 ei
  • 1 sjalot
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • zout, peper
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 1 bosje bladselderij
  • 2 potten kalfsfond
  • 1 stokbrood
  • 250 g champignons
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 50 g roomboter

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 200 graden C (hete lucht). Maak de pompoen (hoeft niet geschild te worden), grote uien en paprika schoon en snij in grote stukken. Doe ze in de ovenschaal, vermeng met de olijfolie en zout en peper naar smaak. Laat ze 60 minuten in de oven roosteren, af en toe omdraaien. 2. Maak het gehakt aan met het ei, paneermeel, kerrie, zout en het fijngesnipperde sjalotje en draai hier kleine balletjes van. Braad deze aan in de soeppan in de roomboter. 3. Veeg de champignons schoon en snij ze klein. Maak de bladselderij en prei schoon, snij in dunne reepjes en houd apart. 4. Haal de gehaktballetjes uit de pan nadat ze gaar zijn (10 minuten) en bak op hoog vuur de champignons bruin in het overgebleven vet. Haal ook de champignons uit de pan en bewaar samen met de gehaktballetjes. 5. Maak de knoflook schoon en bak deze aan in het overgebleven vet (voeg eventueel nog een scheutje olijfolie toe). Blus af met de fond, voeg 2 potten water toe en breng aan de kook vlak voordat de pompoen, etc. klaar is. 6. Neem de pompoen, ui en parika uit de ovenschaal en voeg bij de fond. Pureer met de staafmixer. 7. Voeg gehaktballetjes en champignons toe en breng weer aan de kook. 8. Voeg de fijngesneden bladselderij en prei toe, samen met het mespuntje cayennepeper. Warm nog heel even door. 10. Maak af op smaak met zout en peper. 11. Serveer met stokbrood.

Materialen

grote soeppan ovenschaal staafmixer

Bronvermelding