Broccolitaart met kip

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 6 personen, Hollands.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 14-12-2009 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gr kipfilet
  • 1/2 bakje champignons
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 20 gr boter
  • 2 tl sesamzaad of -olie
  • zout, peper
  • 500 gr broccoli
  • 1 blik supercroissantdeeg
  • 100 gr geraspte kaas
  • 1 tl Italiaanse keukenkruiden

Bereiden

De kipfilet in reepjes snijden en de champignons in plakjes. De ui en de knoflook snipperen. De kip in de verhitte boter rondom bruin bakken, de champignons, ui en knoflook toevoegen en 3 min. meebakken. Het sesamzaad of -olie erbij doen, er zout en peper naar smaak doorroeren en de pan van het vuur nemen. De broccoli in roosjes verdelen, in 5 min. beetgaar koken, in een vergiet koud afspoelen en laten uitlekken. Voor de bodem 4 stukken croissantdeeg aan elkaar 'plakken'. Een ingevette springvorm van 22 cm doorsnee met het deeg bekleden en met 2 el kaas bestrooien. De broccoli met de kip en de Italiaanse kruiden vermengen en in de vorm scheppen. De rest van de kaas erover strooien. Het ovregebleven croissantdeeg in 6 repen snijden. 3 strengen draaien van elk 2 repen, deze als een vlechtwerk met water langs de deegrand plakken en met losgeklopt ei bestrijken. De taart in een vrij hete oven (200 grC.) in 25-30 min. goudbruin en gaar bakken.

Bronvermelding