Couscoussalade met kaas

Anders, Buffet, 6 personen, Anders.

Laatst aangepast: 01-06-2012 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1/2 l kippenbouillon van tablet
  • 250 g couscous
  • 50 g rozijnen
  • 4 trostomaten
  • 1 bos lenteuitjes
  • 150 g feta of kruidenkaas
  • 5 el olijfolie
  • 4 el citroensap
  • 1 teen knoflook
  • 3 el gesnipperde munt
  • 3 el gesnedenkoriander
  • peper en zout

Bereiden

Breng de bouillon aan de kook. Neem de pan van het vuur en roer de couscous en de rozijnen erdoor en laat het geheel ca 15 minuten wellen tot alle bouillon is opgenomen. Halveer de tomaten pel ze en verwijder de zaadjes en het vocht. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd de lenteuitjes in smalle ringetjes. Snijd de kaas in kleine blokjes. klop een dressing van het citroensap, de olie, het uitgeperste teentje knoflook, zout en peper. Roer de afgekoelde couscous los met een vork en roer de dressing erdoor. Doe de couscous in een schaal en schep de tomaat, ui, kaas en kruiden erdoor. Bewaar de salade tot gebruik afgedekt in de koelkast. Salade kan prima een dag van tevoren gemaakt worden. Trekken de smaken goed in.

Bronvermelding