'Paling in 't Groen', van Chef-kok Piet Huysentruyt

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.

Laatst aangepast: 21-06-2020 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg paling, schoongemaakt en in stukken en ......

Bereiden

1 kg paling, schoongemaakt en in stukken 3 sjalotten 2 dl witte wijn 1 dl vermout (noilly prat) 3 dl water 1 koffielepel bouillon bloem boter - Kruiden: 1 bosje peterselie 1 bosje waterkers 1 bosje kervel 1 bosje basilicum 1 bosje munt 1 bosje citroenmelisse een beetje dragon een beetje salie 6 blaadjes zuurkel (zuring) 250 g verse spinazie eventueel brandnetels en bonenkruid peper en zout een heel klein beetje citroensap - Smelt wat boter in de in de pan. Rol de paling door de bloem en bak goed aan, doe de sjalotten erbij. Giet de witte wijn, vermout en bouillon erbij. - Laat opkoken en zo sudderen gedurende 35 minuten. Kook alle kruiden gedurende 7 minuten. Spoel ze voldoende onder koud water en doe ze daarna in een keukenmachine, zodat je een mooie groene puree krijgt. Kruiden met peper, zout en een beetje citroensap. - De kruiden pas bij de paling doen net voor je aan tafel gaat. - Tips: - Paling altijd met bloem bestuiven. - Gebruik veel kruiden. - Kook de kruiden en spoel voldoende onder koud water. - Doe de kruiden er pas bij net voor het serveren.

Bronvermelding