Menu
Kipfiletblokjes met fruit
Ingrediënten
- 500g kipfiletblokjes of reepjes
- 2 theel. kipkruiden
- 2 eetl. olie
- 1 theel. gemberpoeder of djahé
- 1 theel. kerriepoeder
- 2 Hollandse appelen
- 1 banaan
- 2 schijven ananas, in stukjes
- 1 eetl. ananassap
- 100g gewelde gele rozijnen
- 3 eetl. ketjap manis
Bereiden
Bewaar de kip tot gebruik in de koelkast. Snijd het geschilde fruit klein. Zet alle ingrediënten gereed. Bestrooi de kip met de kruiden.
Verwarm de olie in een wok of hapjespan en roerbak de kip hierin goudbruin. Voeg de overige kruiden, het fruit met de rozijnen, het ananassap en de ketjap toe. Laat dit 10 min. zachtjes pruttelen.
Tip: Vervang kip door kalkoenfilet of kalkoenmedaillons.