Menu
'Willemijn's drammer hage (cake met kokoslaag)'
Ingrediënten
- 500 g zelfrijzend bakmeel en ........
Bereiden
Voor de cake:
aanvulling: 500 g suiker
500 g zelfrijzend bakmeel
75 g margarine
5 eieren
3 dl melk
-
Voor de kokoslaag:
225 g bruine suiker
100 g kokos
100 g boter
½ dl melk
-
Oven op de hoogste stand voor verwarmen. Eieren met de suiker tot een romige lichtgele massa kloppen. Verwarm de melk en smelt hierin de boter. Laat de melk niet te warm worden! Roer het zelfrijzend bakmeel door het suikereimengsel en voeg vervolgens de melk en de boter toe. Het beslag over doen in een ingevette, rechthoekige bakvorm.
-
Plaats de vorm in het midden van de oven en bak de cake in 20 minuten goudgeel. Gasoven: stand 5 à 6, elektrische oven: 200 graden, hetelucht oven 175 graden. Maak intussen het kokosbeslag. Verwarm de melk en smelt hierin de boter. Haal, als de boter gesmolten is, het pannetje van het vuur. Roer de suiker en de kokos door elkaar en voeg de melk en boter toe.
-
Spatel het kokosbeslag over de cake met een plastic spatel of gebruik een lepel die steeds in warm water wordt gedompeld. De oven op de hoogste stand zetten en de cake bovenin nog 5 minuten afbakken. Af laten koelen en in de vorm in stukken snijden.