'Bacon-salami quiche', verz. door Maaike

Hartige Taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 09-01-2020 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 150 g salami in plakjes en .......

Bereiden

150 g salami in plakjes 150 g bakbacon in plakjes 1 aubergine 1 eetl olie 3 eieren snufje peper 1 eetl verse peterselie, fijngehakt 250 g champignons 1/8 l room 100 g geraspte kaas 250 g bladerdeeg 1 eetl verse bieslook, fijngehakt - Bak de bacon in een droge koekenpan tot de randen krullen. Snijd de aubergine in stukjes. Verhit de olie in een pan en bak de aubergine ca 2 minuten om en om. Dep ze droog met keukenpapier. - Borstel de champignons schoon, snijd ze in vieren en fruit ze eveneens ca 2 minuten in dezelfde koekenpan. Bekleed een licht ingevette springvorm (20 cm doorsnee) met de ontdooide plakjes bladerdeeg en prik hier en daar gaatjes met een vork. - Bekleed de bodem met de aubergine en champignons. Verdeel de salami en bacon. Klop de eieren met de room, tuinkruiden en peper en giet dit over de vulling. Bestrooi het geheel met geraspte kaas. Bak de taart ca 45 minuten in een voorverwarmde oven op 200°. - Lekker met een frisse salade van bleekselderij.

Bronvermelding