'Prei-gehakt-camembertschotel' met aardappelpuree. Super lekker

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Frans.

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • camembert

Bereiden

voor de aardappelpuree: 1 kg aardappelen zout, peper 25 g boter 5-6 eetlepels crème fraîche voor de preischotel: 75 g boter 4 grote preien in grove ringen 500 g rundergehakt zout, peper, nootmuskaat 2-3 eetlepels olijfolie 1 (boeren)camembert van 250 g in plakken 1½ dl crème fraîche 1 mespunt tijm 1 mespunt rozemarijn 2 eetlepels paneermeel 1-2 eetlepels boter Bereiding: Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar en pureer ze. Roer 25 g boter en de crème fraîche door de puree. Smelt 75 g boter, schep de prei erdoor en smoor de prei onder voortdurend omscheppen in 10-15 minuten zachtjes gaar. Kruid het gehakt met zout, peper en nootmuskaat. Verhit de olie en bak het gehakt hierin in 5 minuten rul. Schep het gehakt in een ingevette ovenschaal en verdeel er de prei over. Leg de camembert op de prei en verdeel de crème fraîche over de camembert. Strooi naar smaak tijm, rozemarijn, zout en peper over gerecht. Verdeel de aardappelpuree over het gerecht en bewaar het afgedekt op een koele plaats. Verwarm de oven voor op 175°C. Strooi het paneermeel over de aardappelpuree en leg er klontjes boter op. Laat het gerecht in het midden van de oven in 25-30 minuten lichtbruin worden. Dek het gerecht, als de bovenkant te bruin wordt, halverwege met aluminiumfolie af.

Bronvermelding