Gebakken kabeljauwfilet met romige witlof en mosterd

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 09-11-2009 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kilo witlof
  • 75 gram boter
  • 1 theel suiker
  • 2 theel grove mosterd
  • peper en zout
  • 4 stukken kabeljauwfilet a 150 gram
  • 2 a 3 eetl bloem
  • 2 eetl olijfolie

Bereiden

Kern uit struikjes witlof snijden en struikjes in ringen van een halve centimeter snijden. 25 gram boter in pand met antiaanbaklaag smelten. Witlofringen toevoegen en al omscheppend zonder kleuren 5 minuten bakken. Suiker en slagroom toevoegen en geheel 10 minuten zachtjes laten inkoken tot ragoutdikte. Op smaak brengen met mosterd, zout en peper. Als laatste 25 gram boter door witlof mengen. Intussen kabeljauw met keukenpapier droogdeppen, met zout en peper bestrooien en door bloem wentelen. Olie en 25 gram boter in pan met antiaanbaklaag verhitten en hierin de filets in 6 a 7 minuten gaar- en goudbruin bakken. Witlof over 4 borden verdelen en hierop kabeljauw schikken.

Bronvermelding