Menu
Gebakken kabeljauwfilet met romige witlof en mosterd
Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 20 minuten,
Laatst aangepast: 09-11-2009 | 1 keer bewaard
Ingrediënten
- 1 kilo witlof
- 75 gram boter
- 1 theel suiker
- 2 theel grove mosterd
- peper en zout
- 4 stukken kabeljauwfilet a 150 gram
- 2 a 3 eetl bloem
- 2 eetl olijfolie
Bereiden
Kern uit struikjes witlof snijden en struikjes in ringen van een halve centimeter snijden. 25 gram boter in pand met antiaanbaklaag smelten. Witlofringen toevoegen en al omscheppend zonder kleuren 5 minuten bakken. Suiker en slagroom toevoegen en geheel 10 minuten zachtjes laten inkoken tot ragoutdikte. Op smaak brengen met mosterd, zout en peper.
Als laatste 25 gram boter door witlof mengen.
Intussen kabeljauw met keukenpapier droogdeppen, met zout en peper bestrooien en door bloem wentelen. Olie en 25 gram boter in pan met antiaanbaklaag verhitten en hierin de filets in 6 a 7 minuten gaar- en goudbruin bakken.
Witlof over 4 borden verdelen en hierop kabeljauw schikken.
Bronvermelding
Albert Heijn eetboekenreeks, nr. 1 VIS