Gestoofde kruidige kip met aubergine en dadels

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 08-11-2009 | 18 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 40 gram verse gember
  • 400 gram kipfilet
  • 1 citroen
  • 100 gram dadels
  • 5 el olijfolie
  • 3 tenen knoflook
  • 2 tl gemalen komijn
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 3 el honing
  • 1 blokje kippenbouillon
  • peper
  • zout

Bereiden

Halveer de aubergines in de lengte, snijd ze in plakken en bestrooi ze met zout. Schil en hak de gember fijn.Snijd de kipfilet in blokken. Pers de citroen. Halveer de dadels en verwijder de pitten. Bak de kipfiletblokken in ca. 3 min. in de olie in een braadpan, strooi er zout over en neem ze uit de pan. Bak de aubergine ca. 3 min, op hoog vuur. Zet het vuur laag en pers de knoflook erboven. Voeg de gember, komijn, paprikapoeder en kaneel toe en bak alles nog ca. 1 min. Voeg de dadels, honing, citroensap en 100 ml water toe, en verkruimel het bouillonblokje erboven. Laat alles ca. 6 min. afgedekt op een matig vuur stoven. Schep de kip erdoor, verwarm goed door en breng op smaak met peper en zout. Lekker met couscous en rucolasalade met pijnboompitten.

Bronvermelding