Menu
Spruitjestaart
Ingrediënten
- spruitjes
Bereiden
Ingrediënten
1 pakje (roomboter)bladerdeeg
1 netje spruitjes
een klein potje gedroogde tomaten op olie
1 á 2 teentjes knoflook
6 eieren
1 á 2 ons van een lekker pittig kaasje (Blue Stilton, liefst, of anders gorgonzola, belegen Maaslander, zoiets)
gewone geraspte kaas voor het korstje
1 rode ui
Bereidingswijze
Maak de spruitjes schoon, en zet een kruis onderin. Kook ze tot ze nèt gaar zijn. (Een minuut of tien, gok ik.)
Bekleed een kleine springvorm met bladerdeeg, en verwarm de oven voor op 180°C.
Verkruimel de kaas, of rasp 'm, net wat handig is.
Snijd de gedroogde tomaten in dunne reepjes.
Pel de knoflook en pers 'm uit boven een ruime kom.
Klop de eieren in diezelfde kom los met een scheutje melk en wat verse peper en nootmuskaat, en voeg er de kaas, de tomaten en tot slot de goed afgegoten en drooggestoomde spruitjes bij.
Kieper het geheel in de springvorm, en strooi er nog wat geraspte kaas overheen.
Bak de spruitjestaart in ongeveer 45 minuten gaar.
Erbij
Wat ik altijd een geweldige combinatie vind is spruitjes en cranberrysaus. Als je dit als hoofdgerecht neemt, is een puree van aardappel met knolselderij erbij lekker, en eventueel nog een groene salade.
Naschrift: De spruitjestaart was erg geslaagd ¿ de Blue Stilton deed het echt heel goed, en dan de knoflook en de gedroogde tomaatjes, dat was echt voortreffelijk. En inderdaad: de cranberrysaus erbij was ook heel goed.