Menu
Zuurkool met kip uit de romertopf
Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten,
Laatst aangepast: 12-02-2006 | 11 keer bewaard
Ingrediënten
- 1 pak zuurkool
- 8 stuks jeneverbessen
- 2 stuks laurierbladeren
- 2 stuks kip- of kalkoenfilet
- 100 ml witte wijn
- 100 ml (Bulg.) yoghurt
- 1 kopje rozijnen
- 1 stuks appel
Bereiden
Zet tevoren de romertopf tenminste 15 minuten in water. Zet alle ingredienten klaar.
Doe achtereenvolgens in de romtertopf:
- de helft van de zuurkool, jeneverbessen, laurierbladen, rozijnen en appel
- zout en peper
- de kip of kalkoenfilets
- de anderen helft van de zuurkool, jeneverbessen, laurierbladen, rozijnen en appel
- de witte wijn
- de yoghurt
- paprikapoeder
Doe de deksel erop, plaats de romertopf midden in de oven, en zet deze op 200 graden. Niet voorverwarmen! Na een uur is het gerecht klaar.
In die tijd kan de aardappelpuree gemaakt worden: van kant en klare puree of vers van aardappelen.
Materialen
Romertopf, pan, garde/pureerder
Bronvermelding
Bron onbekend