Zuurkool met kip uit de romertopf

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 12-02-2006 | 11 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 pak zuurkool
  • 8 stuks jeneverbessen
  • 2 stuks laurierbladeren
  • 2 stuks kip- of kalkoenfilet
  • 100 ml witte wijn
  • 100 ml (Bulg.) yoghurt
  • 1 kopje rozijnen
  • 1 stuks appel

Bereiden

Zet tevoren de romertopf tenminste 15 minuten in water. Zet alle ingredienten klaar. Doe achtereenvolgens in de romtertopf: - de helft van de zuurkool, jeneverbessen, laurierbladen, rozijnen en appel - zout en peper - de kip of kalkoenfilets - de anderen helft van de zuurkool, jeneverbessen, laurierbladen, rozijnen en appel - de witte wijn - de yoghurt - paprikapoeder Doe de deksel erop, plaats de romertopf midden in de oven, en zet deze op 200 graden. Niet voorverwarmen! Na een uur is het gerecht klaar. In die tijd kan de aardappelpuree gemaakt worden: van kant en klare puree of vers van aardappelen.

Materialen

Romertopf, pan, garde/pureerder

Bronvermelding