Chocolade fondant (het lekkerste chocolade cakeje)

Anders, Nagerecht, 8 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 05-01-2021 | 60 keer bewaard

Ingrediënten

  • eieren, boter, chocola

Bereiden

Ingrediënten 250 gr boter 250 gr pure chocolade 70% 5 eieren 5 dooiers 125 gr suiker 50 gr bloem 1.Doe de eieren met de dooiers en de suiker in een kom en klop deze massa luchtig op met de mixer. 2.Doe de boter met de brokjes chocolade in een kom en smelt dit au bain marie (chocolade in een metalen kom verwarmen boven een pan met een bodem kokend water) 3.Voeg vervolgens de gesmolten chocolademassa al roerend bij de eiermassa en spatel als laatste de bloem door deze massa heen. 4.Verdeel het beslag over ongeveer 8 ingevette en bebloemde vormpjes ( koffiekoppen) en laat de massa opstijven. 5.Bak de cakejes af op 180 graden in 10 – 13 minuten. 6.Als het midden is gerezen en stevig aanvoelt, zijn de taartjes klaar, voorzichtig storten en in het midden van het bord leggen met een bol vanille ijs. 7.Zorg dat de cakejes niet gaar worden in het midden, dit moet vloeibaar blijven voor het lekkerste resultaat. 8.serveer de cakejes meteen zo blijf hij lekker smeuig.

Bronvermelding