Menu
Aubergine met gehakt en ei (Parmigiana di melanzane)
Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 40 minuten, Bereiding: 55 minuten,
Laatst aangepast: 03-11-2009 | 6 keer bewaard
Ingrediënten
- 2/650 st/gr aubergines
- 3 eieren
- 1 mozzarellakaasje
- 500 gr rundergehakt
- 1 teen knoflook
- peper
- 2 tl italiaanse kruiden
- 1 dl olijfolie
- 1 pot sugo casa met kruiden, 665ml netto
- 40 gr parmezaanse kaas
- 1/2 el boter (om in te vetten)
Bereiden
VOORBEREIDEN:
Aubergines wassen en in dikke plakken van ca. 1 cm snijden. In vergiet doen en bestrooien met zout. Ca. 30min laten staan. Eieren in ca. 10min hard koken. Onder koud stromend water afspoelen, pellen en in stukjes snijden. Intussen mozzarella in plakjes snijden. In kom gehakt doen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Toevoegen: peper, zout en italiaanse kruiden en goed mengen. Van gehakt kleine balletjes vormen. In koekenpan in 2 el olie gehaktballetjes in ca. 5min rondom bruin bakken. Uit pan op bord scheppen. Plakken aubergine met keukenpapier droog deppen. In dezelfde pan weer 2 el olie verhitten. Aubergineplakken in porties aan beide kanten goudbruin bakken, stteds opnieuwe eerst 2 el olie verhitten. Aubergineplakken op keukenpapier laten uitlekken. Schaal invetten. Aubergineplakken erin leggen. Achtereenvolgens erover verdelen: ei, gehaktballetjes, mozzarella, tomatensaus en parmezaanse kaas. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
BEREIDEN:
Over voorverwarmen op 175C. Aubergineschotel onafgedekt in midden van de oven in ca. 45min goudbruin en gaar laten worden. Serveren met egroosterde pitabroodjes.
Materialen
keukenpapier ovenschaal van ca 1,5liter
Bronvermelding
Allerhande, juni 1993