Pastei met rijst en spitskool

Brood/sandwiches, Hoofdgerecht, 8 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 27-01-2006 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 pak mix voor witbrood
  • 400 g varkensreepjes
  • 25 g boter
  • 2 eetl olie
  • 1 pakje oosterse marinade (saté, babi ketjap o.i.d.)
  • 250 g rijst
  • 750 g gesneden spitskool
  • 2-3 eetl pindakaas
  • 1 zakje nasikruiden
  • ketjap
  • sambal
  • 1 ei
  • ongezouten pinda's

Bereiden

In broodbakmachine deeg voor witbrood maken (broodmix, 25 g boter en 2 eetl. olie) en minimaal 20 minuten laten rijzen. Vleesreepjes in de marinade zetten. Rijst koken. Spitskool in olie roerbakken. De nasikruiden, pindakaas en flinke scheut ketjap (naar smaak) toevoegen. Voeg water toe om de kool smeuïg te maken. Het gemarineerde vlees even laten uitlekken en daarna gaarbakken. Rijst, spitskool en vlees door elkaar scheppen. De oven voorverwarmen op 220 C. Het deeg uit de bbm halen en met een deegroller uitrollen op een met bloem bestrooid werkvlak. Een grote ovenschaal invetten met boter en bekleden met 2/3 van het brooddeeg. Het spitskoolmengsel erin scheppen. Van de rest van het deeg een deksel maken, met water vastmaken aan de schotel, hier en daar inknippen, met deegrestjes versieren, bestrijken met ei en bestrooien met pinda's. In de oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar bakken.

Materialen

broodbakmachine, oven

Bronvermelding