Amuse van meloen. Snel klaar, heerlijk fris

Anders, Hapje, 4 personen, Frans.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 12-10-2010 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 8 grote basicilumblaadjes, fijngesneden
  • 1 rijpe meloen (Galia), in kleine stukjes (julienne)
  • 1 dikke plak (Serrano)ham, kleine reepjes
  • DRESSING
  • 1 theelepel witte balsamicoazijn
  • 1 mespuntje Dijonmosterd
  • zout, versgemalen zwarte peper
  • 2 eetlepels olijfolie e.v.
  • OM WAT KLEUR TE GEVEN AAN DE MELOEN
  • 1 eetlepel basilicumolie Kookschrift, Eigen recepten)
  • EN/OF

Bereiden

Schil de meloen en snijd hem in heel kleine stukjes. Snijd de ham in heel kleine, smalle reepjes (de ham moet niet te dun zijn, anders wordt hij erg slap door het vocht van de dressing en de meloen.). Knip de basilicum in kleine, smalle reepjes. Vermeng alles en druppel de dressing erover. Verdeel de meloen over de vier glaasjes. Garneer eventueel met een een paar druppels basilicumolie. Dien gekoeld op. Wijn: Chardonnay, Chablis, Pouilly-Fuissée

Materialen

4 amuseglaasjes, 4 kleine lepeltjes

Bronvermelding