Sashimi (tonijnfilet) met gemberdip. Super lekker Ook als voorgerecht heerlijk

Anders, Hapje, 4 personen, Oosters.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 30 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 160 gram verse tonijnsteak (tonijnfilet)
  • 0,5 rode peper
  • 0,5 klein sjalotje, fijngesnipperd
  • 1 cm. verse gember, geschild, geraspt
  • 1 eetlepel Japanse sojasaus
  • 1 eetlepel arachideolie
  • 1 eetlepel verse limoensap
  • 0,5 theelepel fijne suiker
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 100 gram gemengde (zachte) sla

Bereiden

Verpak de tonijn in aluminiumfolie en leg de vis 30 minuten in de vriezer zodat het visvlees stevig genoeg wordt om in flinterdunne plakjes te snijden. Verwijder de zaadjes uit het pepertje en snijd het pepertje in fijne reepjes. Meng in een kom de rode peper met sjalot, gember, sojasaus, olie, limoensap en suiker tot een dressing. Breng de dressing op smaak met zout en peper. Snijd de tonijn met een groot, scherp mes in flinterdunne plakken. Schep de dressing voorzichtig door de sla en verdeel de sla direct over vier borden. Leg de plakjes tonijn erop. Maal er wat peper boven. Wijn: Fris wit (Bourgogne), droge mousserende wijn (Freixenet Cava), champagne sec.

Materialen

* Van alle ingrediënten de dubbele hoeveelheid nemen als je het recept als voorgerecht maakt. Tip: Je kunt de dressing ruim van tevoren ('s morgens) maken. dan komt de smaak beter tot zijn recht.

Bronvermelding