Lime Chutney

Anders, Bijgerecht, 20 personen, Indiaas.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 24-10-2009 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 6 st limoen
  • 8 tenen knoflook
  • 5 cm gember
  • 10 st tjabe rawit (kleine hete Indonesische pepertjes)
  • 6 eetlepels suiker
  • 125 ml azijn

Bereiden

Maak de limoenen schoon en snij ze in niet te kleine stukjes, verwijder de pitten indien nodig. Vang het sap op. Doe de limoenstukjes met sap in een pan en voeg de suiker toe. Snij de knoflook, gember en tjabe rawit heel fijn en voeg toe aan de limoenstukjes. Laat nog 10 minuten staan en kook daarna het mengsel op een laag vuur totdat het vocht is ingedikt. Voeg de azijn toe en laat zachtjes pruttelen totdat een goed samenhangend geheel overblijft (zo'n 5-10 minuten) Laat even afkoelen en giet in het glas. Laat 3-4 weken op smaak komen en eet dan binnen 2 maanden. Bewaren in de koelkast.

Materialen

gesteriliseerde augurkenpot van 720 ml

Bronvermelding