Amuse van Brie en vijgencompôte (of vijgenchutney) - van Nelleke - Snel en lekker

Anders, Hapje, 4 personen, Frans.
Voorbereiding: 5 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 28-01-2020 | 19 keer bewaard

Ingrediënten

  • 8 theelepels crème fraîche
  • 4 theelepels vijgencompôte (of jam of vijgenchutney)
  • Brie (bij voorkeur Brie de Meaux)

Bereiden

Doe per persoon in kleine glaasjes of bakjes achtereenvolgens 1 theelepel crème fraîche, 1 theelepel vijgencompôte en weer 1 theelepel crème fraîche. Daar bovenop een klein stukje Brie van ca. 0,5 cm. dik en vervolgens wat (versgemalen) zwarte peper erop. Zet dit een paar minuten in de oven (op ca. 120 graden C) tot de kaas een beetje smelt. Opdienen op een mooi schoteltje of klein bordje. Leg er een klein lepeltje bij. VIJGENCOMPÔTE ZELF MAKEN Voor 4 personen: 1. 2 grote rijpe vijgen, wassen, steeltje eraf doen. In stukjes snijden. 2. In heel klein pannetje een beetje water met suiker aan de kook brengen. De vijgen hierin heel zachtjes gaar koken, totdat het vocht verdampt is. 3. Tussendoor even proeven of de vijgen zoet genoeg zijn, eventueel, naar smaak, een beetje suiker toevoegen. Fijn prakken . 4. Eventueel naar smaak een paar druppels Balsamico-azijn, Balsamico cream (Crema di Balsamico) of vijgen-azijn (crème de vinaigre saveur Figue) toevoegen. 5. Af laten koelen. TIP: Je kunt ook wat meer compôte maken en bewaren in een jampotje. Max. 3 dagen bewaren in de koelkast.

Materialen

kleine (amuse)glaasjes of bakjes kleine lepeltjes

Bronvermelding