Fricassee van varkenshaas

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Mediterraan.

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 100 gram gerookte spekblokjes
  • 2 rode uien, in halve ringen
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 50 gram zongedroogde tomaat, in reepjes
  • 500 gram varkensvlees, in reepjes van 1,5 cm
  • zout en peper
  • 2 el bloem
  • 1/2 kippenbouillonblokje
  • 1 dl sherry
  • 1 dl room
  • 100 gram ontpitte zwarte olijven, gehalveerd
  • 2 el fijngesneden verse salie

Bereiden

Verhit de olie en bak hierin het spek in ± 3 min. krokant. Voeg de ui, knoflook en gedroogde tomaat toe en bak deze ± 5 min. mee. Bestrooi de reepjes varkenshaas met zout en peper en haal ze door de bloem. Bak ze ± 4 min. mee met het spek en de uien tot het vlees begint te kleuren. Los de kippenbouillon op in 1 dl heet water en schenk dit met de sherry en room in de pan. Voeg de olijven en salie toe en roer goed tot de fricassee begint te binden en er een dikke saus ontstaat. Laat alles nog ± 5 min. zachtjes koken. Tip In plaats van salie kun je ook 2 el fijngesneden platte peterselie en 2 el verse basilicum gebruiken.

Bronvermelding