Aardappelsoep met truffelolie (Potage de pommes de terre à l'huile de truffe) Heel verfijnd - van Stefan

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Frans.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1-2 uien (in kleine stukjen snijden)
  • 150 gr. knolselderij (in kleine stukjen snijden)
  • 50 gr. boter
  • 4-5 aardappelen
  • 3 dl. groentenbouillon
  • 2 dl. room
  • zout
  • peper
  • truffelolie

Bereiden

Smelt de boter in een pan. Voeg de knolselderij en uien toe en laat even smoren. Voeg de bouillon, aardappelen en room toe en breng het geheel aan de kook. Koken tot aardappelen en knolselderij zacht zijn. Blender het geheel en 'parfumeer' met enkele druppels truffelolie. Voeg peper en zout naar smaak toe. Dien op met een beetje room.

Bronvermelding