Gevulde paprika's

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 22-01-2006 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gram gele rozijnen
  • 20 gram pijnboompitten
  • 4 paprika's
  • boter
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 liter water
  • 100 gram couscous
  • 1 handvol verse koriander
  • 100 gram witte, zachte geitenkaas
  • olijfolie

Bereiden

Laat de rozijnen wellen in lauw water. Verwarm de oven voor op 250 graden. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en blijf ze omscheppen om aanbranden te voorkomen. Haal ze van het vuur zodra ze lichtbruin zijn. Snijd de kapjes van de paprika's af. Verwijder de zaad en zaadlijsten. Fruit de fijngesneden knoflook in wat boter en voeg een halve liter water toe. Leg de paprika's in de pan, doe de deksel erop en breng het vocht aan de kook en laat 1 minuut koken. Laat de snelkookcouscous ondertussen wellen in kokend water of bouillon volgens de instructie op de verpakking en voeg de pijnboompitten, verse koriander, geitenkaas en de rozijnen toe. Vul de paprika's met dit mengsel. Vet een bakblik in met olijfolie en zet dat met de paprika's in de voorverwarmde oven. Dek af met aluminiumfolie en laat een half uur in de oven staan. Laat de parika's daarna nog 5 minuten zonder aluminiumfolie gaar worden. Garneer met een paar blaadjes koriander.

Bronvermelding