Appelkunst

Gebak, Nagerecht, 2 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 22-01-2006 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 goudrenetten
  • 4 eetl suiker
  • kaneel
  • 2 sateprikkers
  • 50 gram rozijnen

Bereiden

Schil de appels en verwijder met een appelboor of een dun scherp mes het klokhuis. Snijd de appels in dunne plakjes. Houd de plakjes bij elkaar zodat je de appel straks weer in elkaar kunt zetten. Besprenkel ieder plakje met suiker en een beetje kaneel en bouw de appel weer op. Steek de sateprikker er scheef doorheen zodat het geheel niet uit elkaar valt. Vul het midden van elke appel met een mengsel van de rozijnen, suiker en kaneel. Strooi ook nog wat suiker over de buitenkant van de appels. Zet de appels ongeveer 20 minuten in de oven (150 graden).

Bronvermelding