Appelcompote met abrikozen en rozijnen

Anders, Bijgerecht, 6 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 19-01-2006 | 11 keer bewaard

Ingrediënten

  • 100 gr gedroogde abrikozen
  • 600 gr appels (Goudrenetten)
  • 75 gr rozijnen
  • scheutje gembersiroop
  • 1 sinaasappel (uitgeperst)
  • 1/2 citroen (uitgeperst)
  • 2 el suiker
  • scheutje rum

Bereiden

Snijd de abrikozen in stukjes. Snijd de geschilde appels in blokjes. Doe de appelblokjes met de stukjes abrikoos, de rozijnen, de gembersiroop, het sinaasappelsap, het citroensap, de suiker en een scheutje rum in een pan met dikke bodem en laat dit op middelhoog vuur ca. 10 minuten zachtjes koken. Schep af en toe om. Laat de compote afkoelen. Ook erg lekker als nagerecht. Serveer de compote dan bv bij een kaasplankje of met kaneelijs.

Bronvermelding