Provencaalse aardappeltaart

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Frans.

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • aardappelen

Bereiden

1 kg. aardappelen 2 middelgrote uien 1 teentje knoflook 1 ei 1 theelepel rozemarijnblaadjes, vers of gedroogd zout en versgemalen peper olijfolie bereiding Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en rasp ze grof ze grof op een keukenrasp of in de foodprocessor. Druk er met de hand het overtollige vocht uit en doe ze in een kom. Snipper de uien en doe ze bij de aardappelen. Pers er de knoflook bij. Breek er het ei bij en meng met de fijngesneden of verkruimelde rozemarijn en wat zout en peper door elkaar. Vet een stenen of glazen quichevorm met een doorsnee van circa 22cm. of een lage ronde ovenschaal goed in met olie. Schep er het aardappel mengsel in en strijk de bovenkant glad. Bedruppel met de olie en zet de vorm circa 1 uur in de voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin is en de binnenkant gaar. Bedruppel tussentijds een keer met olie. Zet de taart in de vorm op tafel. Deze taart smaakt bij alle groenten en salades en is lekker bij kortgebakken vlees. variatie. Desgewenst kunt u op regelmatige afstanden zwarte of groene olijven in de taart drukken voor hij de oven ingaat.

Bronvermelding