Menu
Gebakken forel met tomaten basilicumsaus
Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Anders.
Laatst aangepast: 14-01-2006 | 2 keer bewaard
Ingrediënten
- 2 forellen
- 2 el bloem
- 25 gram boter
- 2 el olijfolie
- 2 el pesto
- 1 dl gezeefde tomaten
- 2 el crème fraîche of room fris
Bereiden
spoel de forellen af onder koud stromend water en dep ze droog. Bestrijk de forellen van binnen en van buiten met pesto.
Wentel de forellen door de bloem zodanig dat ze er helemaal mee bedekt zijn.
Verhit de boter met de olijfolie in een grote koekenpan en bak de forellen in ca. 8 min. (afhankelijk van de dikte) rondom bruin en gaar.
Meng in de tussentijd de gezeefde tomaten met 1 el pesto in een pannetje en verwarm de saus. Roer de crème fraîche er op het laatst doorheen.
Serveer de forellen en de saus apart.
Bronvermelding
Bron onbekend