(Amuses vegetarisch) Briesoep in borrelglaasjes-Gebakken paddestoelen gevuld met ricotta-Gegrilde courgetterolletjes-Gevulde kerstomaatjes)

Anders, Hapje, 6 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 05-01-2021 | 92 keer bewaard

Ingrediënten

  • brie

Bereiden

Briesoep in borrelglaasjes 0,5 liter tuinkruidenbouillon 25 gram boter 25 gram bloem 200 g brie zonder korst scheut witte wijn fijngesneden bieslook 50 ml room zout en peper 8 borrelglaasjes bereiding: Maak een roux van boter en bloem en voeg de bouillon al roerend toe. Breng aan de kook en laat zachtjes wat inkoken. Voeg de brie in stukjes toe en laat smelten, roer regelmatig. Voeg de wijn en de room toe. Breng op smaak met peper en zout. Vul de borrelglaasjes met behulp van een trechtertje, bestrooi met wat bieslook en serveer warm. ------ Gebakken paddestoelen gevuld met ricotta 100 g kruimelige ricotta van goede kwaliteit de geraspte schil van 1 citroen 1 verse rode Spaanse peper, zonder zaadjes en fijngehakt (naar smaak) zeezout en zwarte peper uit de molen 2 eetlepels fijngehakte verse oregano of marjolein een flinke handvol van het stuk geraspte Parmezaanse kaas, plus wat extra om te strooien 4 handenvol paddestoelen, schoongeveegd extra vierge olijfolie een handvol rucola of zachte, kruidige slablaadjes bereiding: Verwarm de oven voor op 220 graden C/gasovenstand 7. Doe de ricotta samen met de citroenschil, Spaanse peper en een beetje peper en zout in een kom. Klop alles met een houten lepel door elkaar en spatel de gehakte oregano en Parmezaanse kaas erdoor. Breek voorzichtig de steeltjes uit de paddestoelen en gooi die weg (of bewaar ze om een pastasaus van te maken), en hussel de hoeden met een beetje olijfolie en peper en zout. Leg ze ondersteboven op een bakplaat zodat je ze kunt vullen met kleine schepjes van je fantastische ricottamengsel. Schep de vulling erin, strooi er een beetje Parmezaanse kaas over en bak ze in 15 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Heerlijk. Serveer ze op een groot bord met wat aangemaakte rucola of andere kruidige slablaadjes. ----- Gegrilde courgetterolletjes 1 rechte courgette, in 6 plakken in de lengte 30 g rucola 50 g kruidenroomkaas 6 cocktailprikkers zout, peper optioneel: tabasco bereiding: Gril de courgettelinten in een grillpan aan beide kanten in een minuut of 7 gaar. Laat afkoelen. Besmeer ze met de kruidenroomkaas, strooi er wat zout en peper over en eventueel een beetje tabasco. Verdeel de rucola overdwars over het midden van de courgetteplakken ----- Gevulde kerstomaatjes 8 rode en 8 gele kerstomaatjes 50 g boter Vulling: 1 fijngehakte sjalot 4 el paneermeel 50 g geraspte oude comté- of beaufortkaas 5 sprieten fijngehakt bieslook bereiding: Snij de kerstomaatjes open langs de bolle kant zodat ze op de kant waar het steeltje zit hun evenwicht behouden. Verwijder de zaadjes en laat de tomaatjes uitlekken. Maak de vulling: fruit 1 fijngehakte sjalot in boter, neem de pan van het vuur en voeg paneermeel en daarna kaas en fijngehakt bieslook toe. Meng alles tot een losse massa. Vul de tomaatjes hiermee en verwarm gedurende 10 minuten in de oven op 180°. Laat voor het serveren even laten afkoelen

Bronvermelding