Eenvoudig appeltaartje met kaneelsuiker, vanillevla en een bolletje ijs

Gebak, Nagerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 05-01-2021 | 50 keer bewaard

Ingrediënten

  • laderdeeg

Bereiden

4 plakjes diepvries bladerdeeg 3 appels 4 eetlepels suiker 1/2 theelepel kaneel klein beetje boter of margarine 4 bolletjes roomijs 4-6 eetlepels vanillevla scheutje melk Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Beboter een ovenplaat en leg er 4 plakjes bladerdeeg op Schil de appels, haal het klokhuis eruit en snijd de appel in dunne plakjes. Bedek de plakjes deeg met de schijfjes appel. Meestal doe ik in een waaiervorm, wel binnen de rand van het deeg blijven Meng de suiker met de kaneel in een kom en bestrooi de appels ruim met de kaneelsuiker (mag best een dikke laag suiker zijn) Bak de appeltaartjes in de oven tot ze goudbruin zijn (15 tot 20 minuten.) Meng intussen de vanillevla met een scheutje melk tot sausdikte Haal de taartjes voorzichtig uit de oven, de gesmolten suiker is erg heet. Serveer de warme taartjes op een bord met vanillesaus en een bolletje ijs

Bronvermelding