'Italiaanse goulash', verz. door Claudia

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 27-04-2020 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 600 g runderstoofvlees ........

Bereiden

600 g runderstoofvlees 4 eetl olijfolie 3 uien 1 teen knoflook 1 rode paprika 1 groene paprika 1 aubergine in blokjes (15 minuten weggelegd onder zout en drooggedept) 1 courgette in plakjes 1 tl tijm rozemarijn 1 dl rode wijn ½ l blik artisjokbodems in blokjes. zout peper 300 g aardappelen 2 eetl paprikapoeder 3 augurkjes ½ dl crème fraîche 1 tl kummelzaad - Snijd het vlees in flinke blokken en bak die in de olie bruin. Snijd de uien in smalle parten, haal ze los en bak ze kort mee. Knijp de knoflook erboven uit, voeg de groente toe en breng het geheel aan de kook. - Snijd de paprika's in smalle repen, de aardappelen in blokjes, de augurken in plakjes, voeg dit alles met wat zout en peper, het paprikapoeder, tijm en rozemarijn, het kummelzaad en ½ l water aan het vlees toe en stoof het vlees in 3 uur gaar. - Laat de goulash dan in de open pan met de artisjokbodems nog ¼ uur pruttelen en roer er tot slot de crème fraîche door. Serveer met geraspte Parmezaanse kaas.

Bronvermelding