'Pikant gehakt in bladerdeeg met gado-gado', van Ramon Beuk

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 10-11-2019 | 25 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 eieren en .......

Bereiden

2 eieren 1 ui, gesnipperd 300 g half-om-half gehakt 1 teentje knoflook, geperst ½ tl paprikapoeder ½ tl kerriepoeder snuf cayennepeper ½ eetl sambal badjak 4 bladerdeegvellen 1 eetl sesamzaadjes 1 groot vel filodeeg olijfolie 1 tl komijnzaad 1 tl geraspte gember 2 tl suiker sap van een limoen 1 tl trassi 4 dl kokosmelk 3 eetl pindakaas met noot 2 eetl vissaus 100 g sperziebonen 200 g witte kool 100 g taugé ½ komkommer zout/peper - Kook de eieren. Meng het uitje door het gehakt. Breng het vervolgens op smaak met de knoflook, paprikapoeder, kerrie, peper en een beetje zout. Verdeel het gehakt in twee helften, een voor kinderen en een voor volwassenen. - Breng het deel voor de volwassenen verder op smaak met extra zout, cayennepeper, en wat sambal badjak. Meng het geheel nog eens goed door elkaar en maak er rolletjes van. Plaats deze rolletjes op het bladerdeeg en rol voorzichtig dicht. Bestrijk de einden en de bovenkant met wat eigeel. Strooi er wat sesamzaad overheen en doe ze 20 minuten in een oven op 180° graden. - Maak van het andere deel van het gehakt vier kleine balletjes. Neem het filodeeg en snijd dit in vieren. Bestrijk het filodeeg met wat olijfolie en plaats in het midden van ieder stuk een gehaktballetje. Smeer de randen in met wat eigeel en vouw alle kanten naar elkaar toe zodat er een buideltje ontstaat. Doe dit in 15 minuten in de oven op 180°graden. - Verhit wat olijfolie in de pan en voeg hier komijnzaad, vers geraspte gemberwortel en suiker aan toe. Blus het af met het limoensap. Voeg daarna de trassi, kokosmelk en pindakaas toe. Maak het af met de vissaus en laat het tien minuten pruttelen. - Kook de sperziebonen en witte kool in enkele minuten beetgaar en giet ze af. Snijd de komkommer in de lengte door, verwijder het zaad en snijd in kleine reepjes. Verhit wat sesamolie in de wok en roerbak in een paar minuten de sperziebonen, witte kool, taugé en komkommer. - Doe wat pindasaus op een bord. Leg daar de groente op en vervolgens de gehaktrolletjes en gehaktbuideltjes. Snijd de hardgekookte eieren in partjes. Garneer met het ei, een schijfje citroen en wat koriander.

Bronvermelding