Aardappelsalade

Salades, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 09-08-2009 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen vastkokend
  • 2 el azijn
  • 1 bouillonblokje
  • 1 komkommer
  • zout
  • 1 hand verse kruiden
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 el mosterd
  • 2 augurken
  • 1 el walnoten
  • 1 ons gebakken kip of spekjes of hamblokjes of chorizo

Bereiden

Schil de aardappeljes en snijd in gelijke blokjes. Schil de komkommer en snijd in blokjes Kook de aardappeltjes en ruim water met een bouillonblokje en 2 el azijn 5 a 10 minuten, ze moeten net gaar zijn. Laat uitlekken in vergiet of zeef. De komkommer met zout bestrooien en half uurtje laten uitlekken. Maak de saus: Doe de creme fraiche in een kommetje met 1 el mosterd zout peper half theelepeltje zout en 1 el olijfolie. Hak de verse kruiden. Als de aardappeltjes lauwwarm zijn de saus en verse kruiden mengen door de aardappels en voet de komkommer toe nadat het gedept is met wat keukenpapier zodat het niet zoveel vocht meer loslaat. Voeg de gebakken spekjes of kok oid toe de walnoten en de augurken

Bronvermelding