Masoor dal soep

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Indiaas.

Laatst aangepast: 01-03-2006 | 11 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 el plantaardige olie
  • 1 stukje verse gember
  • 4 teentjes knoflook
  • 180 gr rode linzen
  • 1 l groentebouillon
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 middelgrote tomaten
  • zout naar smaak
  • versgemalen zwarte peper
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1 tl mosterdzaad (bruin)

Bereiden

Rode-linzensoep met mosterdzaad en curryblaadjes ... maar ik gebruik laurierblaadjes Een beetje van mezelf, een boel van Madhur Jaffrey. Ik maak doorgaans een wat grotere hoeveelheid. De soep kan prima worden ingevroren en zo heb je nog eens wat als je moe en rillerig thuiskomt. Verhit 2 eetlepels olie. Doe er de gember en knoflook bij en roer 1 minuut. Voeg linzen, bouillon en laurierblaadjes (of curryblaadjes, als je daar aan kan komen) toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en het deksel schuin en laat zo'n 40 minuten koken of totdat de linzen gaar (zacht) zijn. Voeg de tomaten, desgewenst het zout, de peper en de cayennepeper toe. Roer en breng weer zachtjes aan de kook. Laat met het deksel schuin op de pan nog ca. 10 minuten zachtjes koken of totdat de tomaten zacht zijn. Druk de soep door een zeef en schraap alle puree van de onderkant van de zeef. Doe de gezeefde soep terug in de pan. Verhit de resterende olie in een kleine koekenpan. Doe hier het mosterdzaad in. Zodra het zaad begint te springen, giet je de olie plus mosterdzaad bij de soep. Hmmmm.

Bronvermelding